Menspower.nl
Een pizza bevat 1.250 calorieën en voorziet in 50% van de dagelijkse caloriebehoefte

Voeding met de meeste calorieën? Dit kun je beter laten staan!

Vraag jij je af hoe je gezonder kunt gaan leven en wil je het gevecht aangaan met het vetlaagje dat de sinds een tijdje over de broekriem bungelt? Dan is het uiteraard een slimme zet om je eetpatroon te gaan veranderen. Een basisprincipe om af te vallen is natuurlijk dat je gedurende langere tijd minder calorieën (energie) inneemt dan je lichaam verbrandt.

Je weet ongetwijfeld dat vrijwel alles wat je eet en drinkt een bepaalde hoeveelheid calorieën bevat. En misschien weet je ook dat mannen gemiddeld ongeveer 2.300 calorieën per dag moeten binnenkrijgen. Dat lijkt veel tot je weet hoeveel energie bepaalde lekkere producten bevatten. Lees verder en weet welke producten horen tot de voeding met de meeste calorieën.

1. Avondje film met een zak M&M’s – 1.265 calorieën

Een film in de bioscoop is zonder een grote zak M&M’s van 250 gram natuurlijk niet compleet. De met chocolade omhulde hazelnoten knabbelen makkelijk weg en voor je het weet is de zak alweer leeg. En zo ben je na een gezellig avondje door deze suikerwaren 1.265 calorieën verder en heb je 55% van je dagelijkse energiebehoefte binnen.

2. Feestje met flink wat bier – 1.260 calorieën

Iedereen kent ze wel, feestjes waar je het ene biertje na het andere wegtikt tot je de tel bent kwijtgeraakt. Drink jij op een feestje tien pilsjes, dan levert dit 1.260 calorieën op. Zo’n feestje betekent naast een hoop gezelligheid dus ook een flinke kater als je bedenkt dat je alweer 55% van je dagelijkse energiebehoefte binnen hebt gekregen.

3. Uitbrakken met een grote pizza – 1.250 calorieën

Het is weekend en je bent nog aan het uitbrakken. Of je komt laat thuis van je werk en je hebt geen zin om te koken. Via internet is een pizza gelukkig snel besteld. En zo staat binnen no-time je inmiddels lauw geworden diner op tafel. Een grote pizza bevat al snel 1.000 calorieën en er zijn uitschieters tot 1.300 calorieën. Een pizza voorziet al snel voor 50% in je dagelijkse energiebehoefte.

4. Zak snoep in de file – 900 calorieën

Bij het tankstation liggen de zakken snoep voor het oprapen. Zeker als de avond valt en je maag begint te knorren is zo’n zak onweerstaanbaar. En dan, wanneer je weer in de file terecht komt, voel je ineens de bodem en ben je uitgesnoept. Een gemiddelde zak drop bevat al snel 250 gram. En zo heb je net voor het avondeten zomaar 900 calorieën binnen. Dit is 39% van je dagelijkse energiebehoefte.

5. Bankhangen met een halve zak chips – 700 calorieën

Als de verveling ’s avonds toeslaat is er gelukkig de proviandkast waar altijd nog wel een zak chips te vinden is. Maat houden met chips terwijl je voor de buis ligt te zappen is niet gemakkelijk dus voor je het weet is de zak voor de helft leeg. Deze invulling van je avond leverde 700 calorieën op. Daarmee heb je 30% van je dagelijkse energiebehoefte binnen.

6. Frietje met mayonaise – 570 calorieën

Na een avondje stappen of ’s avonds borrelen op de bank vraagt je lichaam gewoon om vet. Een broodje shoarma (492 calorieën) of een frietje met mayonaise (570 calorieën) is vaak snel voorhanden. Of zet jij tijdens de borrel al een portie bitterballen (280 calorieën) op tafel? Zo’n vette snack levert je al snel 20% van je dagelijkse energiebehoefte op.

7. Collega viert verjaardag – 550 calorieën

Ken je dat? Er is weer een collega jarig en zoals ongeveer iedere week staat er weer een lekker stuk gebak op je te wachten. Rond tien uur in de ochtend krijg je hierdoor alvast 550 calorieën binnen en als je een wat groter stuk neemt nog meer. Het gebaksmoment levert je 22% van je dagelijkse energiebehoefte.

8. Drie glazen frisdrank – 337 calorieën

Tijdens je werk kun je soms wel een opkikkertje gebruiken. Of ’s avonds na een zware dag op je werk. En frisdrank kan je precies geven wat je denkt nodig te hebben. Tot je je realiseert dat in een glas frisdrank al snel 100 calorieën zitten. Tik jij op een dag 3 glazen cola of andere frisdranken weg? Dan heb je met 337 calorieën voor 15% voldaan aan je dagelijkse energiebehoefte.

9. Biscuit of chocola tussendoor – 286 calorieën

Om de dag door te komen lijkt een biscuit van bijvoorbeeld Liga of Sultana soms de oplossing. Zulke biscuits lijken onschuldig maar het zijn in werkelijkheid caloriebommen. Twee Liga’s leveren 182 calorieën op en een pakje Sultana bevat 171 calorieën. Nog meer calorieën bevatten chocoladerepen zoals Mars (230 calorieën) of Twix (286 calorieën). Met dit soort tussendoortjes krijg je in een paar happen tot 12% van je dagelijkse energiebehoefte binnen.

10. Lekker nagerecht – 230 calorieën

Naast een aantal gezonde producten vind je in het zuivelvak vooral dikmakers. In een pak vanillevla van een liter zitten bijvoorbeeld 910 calorieën. De absolute topper in het zuivelvak is trouwens de halve liter vanillepudding van Mona. Deze bak bevat maar liefst 580 calorieën. Eet jij een kwart pak vanillevla, dan voldoe je daarmee voor 10% aan je dagelijkse energiebehoefte.

Derrik Willemsen

Gevorderde krachttrainer en trotse eigenaar van een homegym. Mijn doelen zijn een gezonde lifestyle, spieropbouw en een krachtig lichaam. Op Men'sPower schrijf ik artikelen over krachttraining. Voor vragen kun je mij bereiken via Facebook, Twitter en Pinterest.

Over Men’sPower

Men’sPower biedt een heldere kijk op de principes van krachttraining. Dit platform helpt je op op weg naar maximale resultaten, thuis of in de sportschool. Ontdek alles over techniek, begrippen, oefeningen, materialen en nog veel meer.