Menspower.nl
Wat heb je nodig voor krachttraining? In ieder geval een gezonde lifestyle

Wat heb je nodig voor krachttraining in de sportschool?

Sta jij op het punt om aan de slag te gaan met krachttraining? En denk je dat je er bent met een abonnement op de sportschool, het verwassen shirt van een paar jaar geleden en de oude gympen die nog ergens onder je bed liggen? Niets staat je in de weg om hier mee te gaan sporten. Maar je zult niet de eerste beginner zijn die moet afhaken omdat dat zijn sportuitrusting onvolledig of gebrekkig is. Beter is een wat serieuzere aanpak. Dus, wat heb je nodig voor krachttraining? Dit overzicht vertelt je wat je nodig hebt voor krachttraining in de sportschool.

1. Abonnement sportschool

Hoewel je thuis aan krachttraining kunt doen zul je waarschijnlijk meer succes boeken in een sportschool. Naast het juiste sportklimaat zijn hier immers oneindig veel oefeningen mogelijk op apparaten, bankjes en met halters. En variatie is prettig en nodig voor resultaat. De ene sportschool is de andere niet. Schrijf je daarom in bij een sportschool met voldoende mogelijkheden voor krachttraining.

2. Shirts en sportbroeken

Voor zichtbaar resultaat zul je minimaal twee keer per week maar bij voorkeur minstens drie keer per week moeten trainen. De trainingen volgen elkaar sneller op dan je de wasmachine aanzet. Om te voorkomen dat je de stinkende kleding van de laatste training uit de wasmand moet plukken kun je het beste zorgen voor minstens twee of drie sets sportkleding, bestaande uit een shirt en broek. Voorkom katoenen kleding en neem juist kleding die transpiratievocht snel afvoert.

3. Schoenen en sokken

Bij krachttraining moet het van belang van de sportschoenen niet onderschat worden. Omdat je soms kracht vanuit je benen en voeten moet zetten, of juist druk op de voeten ontstaat, hebben je voeten stabiliteit en ondersteuning nodig. Om blessurevrij te blijven kun je het beste zorgen voor fitness schoenen. Ze zijn er in alle soorten, kleuren en maten. Zorg daarnaast voor meerdere sets (kleine) sportsokken.

4. Handdoek en douchemateriaal

Tijdens en na de training heb je een handdoek nodig. Tijdens de training is een sneldrogende microvezel handdoek ideaal maar uiteraard kun je ook volstaan met een kleine badhanddoek. Stap jij na de training in de sportschool nog even netjes onder de douche? Neem dan ook een grote badhanddoek, waterbestendige slippers en shampoo/douchegel mee.

5. Blender fles

In een zeker stadium zul je waarschijnlijk net als de meeste krachtsporters eiwitshakes gaan drinken om extra eiwitten binnen te krijgen. Een eiwitshake bestaat uit eiwitpoeder dat je vermengt met water of melk. Het mengen werkt snel en gemakkelijk met een speciale blender fles. Veel sporters hebben zo’n fles met het poeder standaard bij zich voor direct na de training.

6. Voedingssupplementen

Het is zeker niet verplicht maar de gemiddelde krachtsporter heeft wel een of meerdere (natuurlijke) voedingssupplementen in zijn keukenkastje staan. Supplementen die je op een veilige en wetenschappelijk bewezen manier kunnen helpen om iets sneller vorderingen te maken zijn creatine, proteïne en cafeïne. Deze supplementen vind je bij sportzaken, drogisterijen en op internet.

7. Sporttas

Zorg tot slot voor een praktische, grote sporttas waar al je spullen makkelijk inpassen. Liggen je sportuitrusting en andere benodigdheden voor de volgende training al klaar? Stop deze alvast in je sporttas en zet de klaar voor de volgende training. Vergeet niet om iedere keer even na te gaan of je echt alle materialen bij je hebt.

Derrik Willemsen

Gevorderde krachttrainer en trotse eigenaar van een homegym. Mijn doelen zijn een gezonde lifestyle, spieropbouw en een krachtig lichaam. Op Men'sPower schrijf ik artikelen over krachttraining. Voor vragen kun je mij bereiken via Facebook, Twitter en Pinterest.

Over Men’sPower

Men’sPower biedt een heldere kijk op de principes van krachttraining. Dit platform helpt je op op weg naar maximale resultaten, thuis of in de sportschool. Ontdek alles over techniek, begrippen, oefeningen, materialen en nog veel meer.