Home » Fitness Oefeningen » Armen » Cable triceps pushdown
Armen Buik

Cable triceps pushdown: zo doe je dat!

Cable triceps pushdown

Wat is de cable triceps pushdown?

Zoals de naam al doet vermoeden richt de cable triceps pushdown zich op het trainen van de triceps brachii, die zich bevindt aan de achterkant van de bovenarmen. Hij wordt uitgevoerd aan een kabelstation, dat aanwezig is in de meeste sportscholen. Aan de kabel van het station kunnen verschillende handgrepen en kabelhulpstukken worden bevestigd waarmee de triceps pushdown kan worden uitgevoerd. In dit voorbeeld wordt hij uitgevoerd met een rechte stang. De cable triceps pushdown is een compound oefening. Dit betekent dat ook een aantal andere spieren een goede secundaire training krijgen.

Uitvoering cable triceps pushdown

Uitvoering van de cable triceps pushdown
Ga met je gezicht naar een hoge katrolkabel staan.
Pak de stang met je handpalmen naar je toe vast.
Plaats je handen op iets minder dan schouderbreedte uit elkaar.
Strek je armen omlaag en duw de stang naar de grond terwijl je ellebogen naast je zij blijven. Je buikspieren span je tegelijkertijd aan.
Beweeg de stang nu langzaam terug tot je onderarmen je bovenarmen bijna raken.
Doe het aantal gewenste herhalingen.

Tips bij deze oefening

  • Hou je rug recht tijdens de oefening. Wanneer je rug gaat meebewegen is het gewicht te zwaar en wordt de triceps niet effectief getraind.
  • Blijf dicht bij de kabel staan, zodat je voldoende weerstand hebt gedurende de hele oefening.
  • Meer stabiliteit kan worden verkregen door de ene voet vóór de andere te zetten.

Welke spieren train je?

In de eerste plaats train je de triceps brachii, die zich aan de achterzijde van de bovenarmen bevindt. De cable triceps pushdown biedt daarnaast een goede secundaire workout aan verschillende andere spieren. Dit zijn de zogenaamde stabiliserende spieren, die meehelpen om de oefening te kunnen uitvoeren. Het gaat om de rechte buikspieren (rectus abdominis) en buitenste schuine buikspieren (obliquus externus abdominis). Ook de grote borstspier (pectoralis major) wordt licht meegetraind. In de onderarmen krijgen de handbuigers (flexor carpi radialis en flexor carpi ulnaris) een goede secundaire workout.

Reageer

Klik hier om te reageren